søndag 25. mars 2012

Sarpsborg sender dritten til Fredrikstad!


Fredrikstad-ordfører: Dårlig håndtering i nabobyen

BRUN SUPPE: Kloakken fra Sarpsborg vil renne gjennom Fredrikstad (bildet) de neste ni ukene. Folk på brygga i Fredrikstad frykter sjenerende lukt. 

I ni uker skal urenset kloakk fra Sarpsborg sendes rett ut i Glomma. Det liker folk i nabobyen Fredrikstad ille dårlig. 
Årsaken er at Alvim renseanlegg i Sarpsborg skal rehabiliteres. Dårlig planlegging fører til at Fylkesmannen i Østfold tillater å la kloakken gå urenset rett i Glomma, melder Fredriksstad Blad. 
- Det er veldig viktig å få iverksatt dette nå, i god tid før badesesongen, sier miljøverndirektør Kjersti Gram Andersen ved Fylkesmannens kontor tillokalavisen.


Fra og med mandag sendes kloakken ut i Norges største elv. Før kloakken når havet, vil den passere nabobyen Fredrikstad i sør. Stemningen mellom innbyggerne i de to østfoldbyene er som kjent noe betent fra før, og urenset kloakk er ikke akkurat balsam for forholdet. 

Misfornøyd ordfører


Ordfører Jan Ivar Nygård (Ap) i Fredrikstad liker ikke måten er møkkasaken er håndtert på.


- Vi er ikke spesielt glad for saksbehandlingen. Det er dårlig håndtering i nabobyen og hos Fylkesmannen. Vi fikk ikke noen varsling om dette og hadde derfor ikke mulighet til å uttale oss, sier Nygård til VG Nett.


Fylkesmannen har kritisert Sarpsborg kommune for at de ikke søkte tidligere slik at nabokommune rakk å uttale seg.


Ordføreren frykter kloakken kan være til sjenanse, men tror samtidig at saken er noe overdramatisert.


- Det er en tid på året med høy vannføring i Glomma, så det er ikke sikkert at vi merker noe. Men dette er ikke noe vi ønsker å ha ut i Glomma, sier Nygård. 

Brun suppe


Kloakken vil sendes ut midt i Glomma og følge strømmen på 8 meters dyp, men om lag ti prosent av dritten ikke vil havne der den skal.


- Når kloakken kommer i Glomma og blander seg med vann, blir det en slags brun suppe, sier senioringeniør Karsten Butenschøn til Fredriksstad Blad.


I ni uker vil den urensede kloakken fra Sarpsborg renne forbi Fredrikstad. Først i begynnelsen av juni er Alvim renseanlegg oppe og går igjen som normalt.


Glomma renner forbi brygga i Fredrikstad - stedet hvor lokalbefolkningen samles for å svinge seidelen og ta seg en matbit. Der ønskes ikke sarpingenes kloakk velkommen.


- Jeg mener de bør holde dritten sin for seg selv, sier en bryggegjest tillokalavisen. 

En annen frykter kloakken vil medføre sjenerende lukt. 

En hilsen fra Sarpsborg:
Drite på Fredrikstad by, får nå en god betydning!

2 kommentarer:

Kenneth Slettbakk sa...

NÅ MÅ VI FORTE OSS TIL SARP SÅ VI KAN DRITE PÅ FREDRIKSTAD BY!

Mitt Liv Som Kim sa...

Haha, ja ;P