fredag 23. mars 2012

Vår nye bil, Volvo V40

Nå har kenneth og jeg kjøpt oss bil sammen. Det ble en Volvo V40 2002 modell :) Vi er godt fornøyde, og til uka henter vi bilen, og er klare for landeveien ;) Så langt er det så klart planlagt en tur til Sverige og en tur til Danmark og Tyskland neste mnd :) 

Her kommer bilder av bilen vår: 







Og et pluss nå, er at Kenneth kan bil, og han kan skru ;) Selvom det så langt ikke er noe å utsette på bilen, så har jeg hvertfall min handyman klar, om noe skulle skje!

Litt om bilen:

Kombinert med at Volvo V40 og S40 fikk en forsiktig ansiktsløfting i fjor, ble også den gamle dieselmotoren skiftet ut med en ny direkteinnsprøytet turbodiesel bygget på “common rail”-prinsippet.I likhet med den forrige motoren er også denne produsert av Renault. Det er ikke vanskelig å høre hvor den store forbedringen ligger. Støynivået er mange hakk lavere enn før. Da vi sist kjørte Volvo V40 1.9 D (Bil nr 8/1999) skrev vi: “Støyen slår gjennom på de fleste turtall, og er spesielt sjenerende på tomgang og lave hastigheter der dekkstøy og vindsus ikke preger støybildet. 

Vi våger påstanden at 1.9D må være det minst kultiverte motorvalget i noen Volvo personbil i dag”.Nå er dieselutgaven så absolutt blitt kultivert, og den nye motoren kan sånn sett måle seg med HDi-motorene fra PSA-gruppen. Når turtellernåla pendler rundt 2000-merket, er motoren fleksibel, stillegående og akseptabelt rask. Fra 3000 o/min er lydnivået merkbart høyere, men lydbildet er ikke irriterende.Også på andre områder har den nye dieselutgaven løftet seg markert i forhold til forrige utgave. Den er blitt raskere samtidig som den er mindre tørst. Akselerasjonen fra 0-100 km/t er forbedret med hele to sekunder, mens gjennomsnittlig forbruk er redusert fra 0,63 til 0,54 l/mil. Bilens egenvekt har økt med bare 5 kg, mens tillatt totalvekt er uendret. 

Motoren vi kjørte denne gang har 20 hk mer og hele 75 Nm mer enn i vår forrige prøvekjøring. Vær oppmerksom på at to dieselmotorer nå står på leveringsprogrammet, vi kjørte den største, mens den minste har 105 hk.Modifisert forstilling, en centimeter større akselavstand og litt større sporvidde hører med til endringene som er gjort for å heve komforten i V40 og S40. Særlig på dårlig vei merkes det at Volvo har gått i riktig retning. Sikkerheten er også tatt vel hånd om, nå hører sidekollisjonsputer, sidekollisjonsgardiner og totrinns kollisjonsputer foran med til standardutstyret.

Beskrivelse

Hel og pen bil,fulgt alle servicer på merkeverksted,meget bra i stand.

Utstyr

Hengerfeste
Lettmet. felg sommer
Lettmet. felg vinter
Sommerhjul
Takrails
Vinterhjul
Air Condition
Bagasjeromstrekk
Elektriske speil
El.vinduer
Farget glass
Midtarmlene
Oppvarmede seter
Radio/CD
Sentrallås
Servostyring
ABS-bremser
Airbag foran
Sideairbager
Startsperre
Stålbjelker



Legg gjerne igjen en kommentar :)


5 kommentarer:

MadDarkness sa...

Endelig kim! Endelig har du/dere skikkelig bil, istede for den lille loppa du kjørte før.
Og man finner jo ikke noe bedre enn volvo, billige deler, og lett og skru selv. :D *tommelopp*

Mitt Liv Som Kim sa...

Ja endelig :) Og takk! =)

Kenneth Slettbakk sa...

Gleder meg til å hente bilen og begynne å bruke den jeg. :-) gjør du og

Mitt Liv Som Kim sa...

Om jeg gjør!! ;) Skal vi gå tur med Prince på Børtevann, og ture rundt i østfold og ellers rundt om :D

Kenneth Slettbakk sa...

Ja vi skal jo til pappa på Onsdag med bilen og polere og vaske bilen innvendig og utvendig.